Qvänum Live| Saffire + Velveteen Queen

Saffire är det självklara valet för fans av melodisk hårdrock. Med tydliga influenser av både Deep Purple och Rainbow törs vi gissa att förbilder bakom micken är både Ronnie James Dio och Graham Bonnet, men här finns också en modern sida som för tankarna till progressiv metal. Saffire nöjer sig helt enkelt inte med att vara en enkel retroflirt, utan blandar in modernare inslag i låtskriveri och ljudbild.


Saffire bildades 2005 och har hunnit med att släppa 4 album, varav det senaste ”Taming the Hurricane” kom ut 2022. Bandet har genom åren spelat på Sweden Rock Festival. Tons of Rock, Metallsvenskan, Time to Rock, Gothenburg Sound Festival och Skogsröjet.”


Med tung hammond, catchiga gitarrmelodier och sång som påminner om svunna tider, är Saffire mer taggade än någonsin att visa vart rockskåpet ska stå.


Historien om svenska rockbandet Velveteen Queen börjar 2021 när killarna träffas på gymnasiet och bestämmer sig för att starta ett band, snart ansluter även sångaren Samuel Nilsson och det går fort och mycket händer på kort tid för bandet.

Trots sin ungdom har dessa begåvade individer, alla mellan 20-23 år, åstadkommit mer än de flesta band drömmer om. Velveteen Queen har bland annat spelat på några av Sveriges största festivaler så som Skogsröjet Festival, Kristianstad Rockfest och Malmöfestivalen. De har dessutom turnerat genom Sverige med Nestor och har öppnat för Hardcore Superstar vid flera tillfällen.

Velveteen Queen tar publiken med storm med sitt råa sound som går tillbaka till slutet av 80-talet och början av 90-talet med inspiration från legendariska band som Aerosmith, Guns N' Roses och Velvet Revolver.

Musikbranschen förutspår en ljus framtid för Velveteen Queen och det är bara en tidsfråga innan ett av de stora skivbolagen lägger märke till detta unga svenska bands råa talang och obestridliga energi


┃I samarbete med Medborgarskolan, Qvänum Mat och Malt & Matoz┃


Qvänum Live

Saffire + Velveteen QueenLördag 4 Maj

Entré| 18:00


Velveteen Queen| 20:00


Saffire| 21:15


Ordinarie| 345 kr + serv.avgift


Åldersgräns| 18+

Fullständiga Rättigheter


Med reservationer för ändringar.

Återbetalning endast vid inställt evenemang, serviceavgift återbetalas ej.