Klara Band 2024

Klara band 2024

After Earth, som bildades i Skövde 2017, levererar groovig, melodisk dödsmetall.  Släppte en EP 2020, "Before It Awakes", och i höstas kom debutalbumet "The Rarity of Reason”. Influenserna kommer från de legendariska banden inom melodisk döds, men en stor spridning av olika genrer inom bandet gör att de gillar att ta ut svängarna. I september gjorde After Earth en 16 inspelningar lång Europaturné för att promota sitt album. Här är ett väloljat liveband med smattrande dubbeltramp, ters-solon, och gött grooaaoowl!

Björn Tengman är en 32-årig Singer-songwriter från Lerdala utanför Skövde. Han har en bred palett och skriver musik som rör sig mellan americana, indie och folk. Björn framför låtarna ensam (gitarr /piano) eller med sitt femmannaband. Beardmen och Björn har samarbetat många gånger genom åren och det är inte mer än rätt att Björn är med och kör ett set på vårt 10-årsjubileum.

En Skövde-supergrupp med medlemmar från Kaross, Syconaut och Körsbärsfettera. De svettas och andas rock and roll. Inspirationen kommer från de klassiska albumsläppen, en Marshall-stack som pumpar fram gitarriff, en sliten skinnjacka med rätt patch eller en urtvättad T-shirt från 1983. Bredbent blytung hård rock att headbanga, dricka öl och stampa takten till.

Om du äger ett par jeans och tycker om öl så är det bara att dyka upp. Dieselbreather kan alla låtar, du behöver bara kunna tre ord i refrängen för att vara med. Knappt det faktiskt…

Frida Hörnquist kliver in i rampljuset med sin unika mix av alternativ country och folk/pop. Hon är känd som sångerska och basist i rockbandet Indifferent, men har nu valt att sätta strålkastarljuset på sig själv, med fokus på eget låtskrivande. Här utforskar hon känslor genom hjärtevärmande texter och melodisk charm, och skapar en unik ljudbild som sträcker sig över alternativ country och folk/pop. Utvecklingen till soloartist blir äkta och gripande musikalisk resa, bortom genrer, som skapar en djup förbindelse med lyssnarna.

Lina Hellstrand är en singer-songwriter som både skriver eget material men också omsorgsfullt väljer ut covers som hon sätter sin egen prägel på. Akustisk pop är genren men det blandas upp med lite blues och soul-influenser emellanåt. Med enkelt gitarrspel låter hon rösten ta stor plats.

Lovisa är uppvuxen med musik och har spelat gitarr och sjungit så länge hon kan minnas. Hennes mamma är musiker i Mockingbird Hillbillies, och hennes pappa har matat Lovisa med hårdrocksklassiker sedan 1997. Hon var med i Idol 2016 och tog sig till det sista momentet på slutaudition. Hon har sjungit i Browsing Collection och i flera coverband som The Doomlords och Funkens Grund. Senast Lovisa spelade i Skövde var tillsammans med proggrock-bandet Hedda Hatar på Beardmens Skövde In Rock Festival Pub Edition.

Det melodiska metalbandet MILE har ett modernt sound som blandar heavy metal med hårdrock och kombinerar kraftiga riff med attraktiva melodier. Bandet är känt för sin dominanta scennärvaro och har en energi som sällan lämnar publiken oberörd. Genom åren har MILE spelat på festivaler tillsammans med Twisted Sister, Alice Cooper, Sabaton,  och Europe. De har också öppnat för Corroded,, Chyra och Dynazty. Mile släpper under året sitt fjärde album och ser fram emot att få stå på scen igen. Det här är metal när den är som bäst!

Necktwist är ett ungt garagerockband från Mariestad som lever för att spela live. Powertrion som bildades för 5 år sedan skramlar och svänger precis sådär som ett sånt här band ska göra. De ger verkligen allt i sina energifyllda framträdanden och vi är stolta över att kunna presentera dem här på vårt 10-årsjubileum.

Simon Swahnström från de Skaraborgska slätterna berör med sina omedelbara texter. Han har rötter i svensk vistradition, influenser från amerikansk folkmusik, och en rå attityd. De senaste åren har han rest runt Norden med sin musik. Simon och hans band, Lürsta Sockens Husarer, bjuder på unika liveupplevelser där kvällen sätter låtlistan –

Organiskt, intimt, intensivt och den där känslan av att publik och artist skapar något tillsammans. Vi är så glada och inte så lite upphetsade över att Simon och co lirar hos oss igen.

Styrophone spelar gitarrbaserad, larmig Powerpop/rock med fötterna i 90-talet. De bildades för fem år sedan ur tributebandet Fake Fighters som hyllade, ja just det, Foo Fighters. Alla hade ledsnat på att lira andras musik och ville börja spela egen musik igen. Och det gör de med den äran. En amerikansk musiktidning har jämfört dem med U2, fast bättre. Och nyss nämnda Foo Fighters kan anas i deras välskrivna låtar. De har spelat hos oss tidigare, men nu är de alltså tillbaka på vår scen med egna låtar.

2016 inspirerades fem vänner att skapa modern men ändå tidlös musik. Resultatet blev The Parity Complex. Efter att ha släppt sitt debutalbum, tagit några år för att slipa på soundet, och sedan släppt en uppföljare helt independent, har bandet hittat sin favoritmix av influenser, vilket närmast kan beskrivas som poprock - modernt och synthigt. Det här är ett band som har rört sig nyfiket och kreativt mellan genrer. Live spelar de ut hela känsloregistret från gripande stämningsfullt till energifyllt intensivt.

Folkliga influenser. Almas personliga och innerliga texter handlar om saker som ligger nära hjärtat. Naturen, vattnet och relationer är stora inspirationskällor låtarna. Alma frilansar som sångerska och under hennes konserter blandar hon ofta den svenska visskatten med egna låtar. I april 2024 släppte Alma sin första EP "I samma rum", där titelspåret spelats mycket på P4.

Sveriges fetaste käftsmäll stavas Browsing Collection. Med svängig och metalinfluerade punkrock bjuder de på en energisk show som ger dig svett, nackspärr eller söndervrålad strupe. Bandet ger alltid allt på scen och har en extremt hög lägstanivå. De har spelat på de största festivalerna i landet och turnerat i Europa och Sydkorea. Släppt flera plattor, fått stipendier och priser och skrivit musik för SVT.

Otroligt kul att Browsing spelar hos oss igen. Du som sett dem live vet att de alltid ger 110% på scenen. Oömma kläder rekommenderas!

Disa Engström, känd som DISA, spelar trallvänlig pop/rock och hanterar både bas och sång. Ursprungligen från Skövde, frontade hon bandet Pretty Princess innan hon flyttade till Stockholm och började släppa musik solo. Hennes debutalbum ”On My Own” kom i mars 2022, följt av singeln ”Pop Star” sommaren 2023 och DISA åkte ut på sommarturné, hon besökt bland annat Torsjö Live och RockStream Festival. Hon spelade på Fridays in Fkp 2022 och kommer nu tillbaka till sin hemstad för att fira vårt 10-årsjubileum.

Musikjournalisten Jan Gradvall hyllar Hannes Aitmans debut-EP ”Dying for a name” för hans mörka röst, säkra gitarrspel och drivna låtskrivande. Hannes skriver musik som berör med djuplodande texter och rörande melodier. Trots ett old-school sound är han född på 2000-talet, vilket ger hans musik en unik touch. Han har gästat First Aid Kits slutsålda ”Country klubben” och rosats av CMA, där han toppat ”Introducing Nashville”-listan. Hans musik har streamats miljontals gånger och nått stora topplistor. En unik artist du inte får missa!

Lost Translation är ett alt-rockband som blandar melankoliska rena låtar med tunga gitarriff med mycket dynamik. De vill bjuda med publiken på en känslostark resa genom rockens vindlande bergsstigar och långsträckta motorvägar. Låtarnas texter är lätta att relatera till, och får dig att ena stunden bara gunga med till groovet och i nästa släppa allt och röja loss. Vi välkomnar Lost translation till vårt 10-årsjubileum!

Skövdebandet Master Massive är sedan 80-talet välkänt och respekterat i hårdrocksvärlden, trots att de släppte sitt debutalbum först 2015. Lett av Jan Strandh har bandet fungerat som plantskola för Skövdes hårdrocksmusiker, som Tony Niva (Axia, NIVA), Andreas Lagerin (Meanstreak, Enemies Swe) och Tim Sköld (Marilyn Manson, Shotgun Messiah). Om nåt Skövde-band ska kallas legendariskt så är det Master Massive. Nu står de åter på en Skövdescen och levererar sin symfoniska, tunga och melodiösa metal.

Under åren har Märvel, svensk rocks maskerade hämnare, gjort sig ett namn i rockvärlden med en serie riktigt bra rockalbum och eldfängda spelningar. Men bandet är inte kända som “The Barons Of High Energy Rock’N’Roll” utan anledning! De har förtjänat det, tjugo år av historia, tjugo år av musik, masker, svett, fantastiska låtar, intensiva liveshower, mer svett, skrikande sång, brännande riff, dödsbringande basgångar, krossande trummor, massor av energisk rock. Och igen, de har masker!

Spänn fast er och gör er redo för en nervkittlande cocktail av powerpop och rock'n'roll, kryddat med punkens ursprungliga känslouttryck. Personen bakom projektet No Tears är ingen mindre än Christoffer "Stoffe" Karlsson, även känd som sångare i The Dahmers. Debutalbumet "Heart shaped eyes" släpptes nyligen och har fått mycket positiv respons. Stoffe har själv skrivit, framfört, spelat in och mixat albumet i sin egen studio och kommer nu att framföra låtarna live uppbackad av ett riktigt superband.

Spacedrifter är ett tungt rockband inspirerat av 90-talets alternativa rockmusik, med influenser från band som Queens of the Stone Age, Nirvana, Alice in Chains och Kyuss. De blandar punk, blues, psykedelisk rock och doom metal.

Bildat 2019 av några vänner, producerar och spelar de in alla låtar själva i sin studio. Efter några singlar och en EP är de nu aktuella med debutalbumet "When the Colors Fade". Publiken älskade dem som förband till Långfinger tidigare i våras.

Kom och se dem så förstår du varför!

The Liptones är Sveriges längst levande ska-band genom tiderna! Sedan 1997 har de outtröttligt kört på med en aldrig sinande energi och släppt 5 fullängdare och en mängd singlar fyllda med fartfylld, på gränsen till punkig, skamusik.

Helt i legendarerna ”The Specials” anda.

Att de också är ett liveband av högsta rang behövs knappast längre påpekas då deras rykte (både på och av scenen;) talar för sig självt!

Thermality från Vara spelar melodisk dödsmetall med ett nostalgiskt men fräscht sound. Bandet startade 2020 och släppte sitt första album "Before I Get to Rest" i februari 2023.

Efter positiv respons släppte de EP

"Tales from the North" ett halvår senare. Bandet har fått överväldigande positiv respons och planerar nu nästa steg. Självklart har Thermality en given plats på vårt 10-årsfirande!

Special guests 2024

Han är nog mest känd för att vara en av veganismens mest högljudda förespråkare, eller för sina megaskills på discgolfbanan. Förutom det känner säkert många igen honom som en av grundarna av- och frontman i Teddybears, eller som vis polis i barn- och familjeunderhållarna Bröderna Lindgren. Kanske som sångare i punkbandet Nya Krösus, eller från TV. Oavsett vad så har Patrik Arve mer än väl förtjänat sin plats i rampljuset och det stoppar inte med dessa projekt.

Patrik bjuder på DJ set där Reggea, Dancehall och Punk är i fokus.

Jesper Lindgren är en musik älskare av rang. 

Med sitt 70-tals glamrock influerade band Velvet Insane har han turnerat runt hela världen och gjort musikaliska samarbeten med Harpo, Dregen, Carr Jam 21 (Jesper Binzer, Ryan Roxie, Danko Jones), Save The Noize (Dee Snider mfl). 

Jesper kommer bjuda på dansvänlig och distorderad rock & Hårdrock i sitt DJ set.