Foto: Jorge Moreno

THE RIVEN


Med den känslosamma och passionerade sångrösten som Totta Ekebergh står för och de bluesiga tungmetallsdrypande gitarriffen som den katalanska sonen Arnau Diaz levererar så fogar The Riven ihop 70-talets tunga rockljud med den moderna rocken och får ett sound som kan matcha det mesta och det bästa. Rytmsektionen med Max Ternebring och Olof Axegärd står för de progressiva elementen i ett rockband som vågar tänja på alla gränser.


The Riven fann varandra i London där de efter en alkoholstinn session upptäckte gemensamma nämnare som Rush, Thin Lizzy och UFO, men också Rival Sons, Horisont och Kadavar. De skrev och släppte sin debut-ep Blackbird i april 2017 efter att spelat in den i Buffalo Studios tillsammans med JB Pillon. Maarten Donders stod för omslaget till skivan.

Efter att ha turnerat i Storbritannien och Finland flyttade bandet till Sverige hösten 2017 för att skriva nytt material och spela live i Stockholm och runtom i landet.


Berättelser och livsöden besjungs i deras låtar, som ofta innehåller mäktiga refränger och kraftfulla riffs. Förlora dig själv i deras musik och get your hot rocking on!


BOKNING


NICKI LOWE

nicki@beardmen.se


 


SOCIALA MEDIER

FACEBOOK

The Riven

SPELNINGAR

15

mars

11

april

Klubb X9

Stockholm

The Black Sheep

Montpellier